Pelhřimov - vítězná obec nad 10 tis. obyv. v dubnové Výzvě 10 000 kroků

19. 06. 2024

PELHŘIMOV

1. místo v kategorii Obec, ve které to šlape

Pelhřimov je zdravě aktivní: Oslavy úspěchů ve výzvách 10 000 kroků a Do práce na kole Pelhřimov slaví významný úspěch v celorepublikové výzvě 10 000 kroků, která motivovala bezmála 16 tisíc účastníků po celé republice ke zdravému pohybu. V rámci této výzvy, konkrétně v kategorii měst nad 10 tisíc obyvatel, Pelhřimov zvítězil a získal putovní pohár a diplom. Tyto trofeje převzali zástupci týmu města Pelhřimov, Tomáš Petera a Milan Hotovec, v Mostě.

Za úspěchem Pelhřimova stojí především zapojení pelhřimovských týmů – Nemocnice Pelhřimov, Města Pelhřimov a Generali Česká pojišťovna. Vyhodnocení této výzvy proběhlo v Pelhřimově ve čtvrtek 6. června u rybníka Stráž, kde byli oceněni nejlepší jednotlivci a týmy. Celkem se do výzvy v Pelhřimově zapojilo 92 chodců a 8 týmů, kteří dohromady našlapali 31 031,51 kilometrů. „Aktivně se zapojilo i vedení města a zaměstnanci úřadu, za což jim patří velká gratulace“, uvedla cyklokoordinátorka města Veronika Němečková.

Výzva 10 000 kroků nebyla jen o soutěžení, ale také o překonávání osobních hranic. Účastníci si stanovili denní cíle od jednoho do třiceti kilometrů podle svých individuálních možností. Město Pelhřimov je členem spolku Partnerství pro městskou mobilitu, který organizuje tuto výzvu. Tento spolek je nepolitickou a nevládní organizací sdružující města, svazky, kraje a různé odborné a neziskové organizace. Součástí neformálního setkání u rybníka Stráž bylo také vyhodnocení květnové výzvy Do práce na kole. Pelhřimov se i letos zapojil do této výzvy, kterou pořádala Místní akční skupina Šipka ve spolupráci s Hodinou H a Městem Pelhřimov. Nejlepší účastník této kampaně absolvoval přes dva tisíce kilometrů, jak uvedla předsedkyně spolku Hodiny H Daniela Havlíčková při ocenění.

„Tyto úspěchy potvrzují, že Pelhřimov nejen podporuje zdravý životní styl svých obyvatel, ale také aktivně přispívá k udržitelné mobilitě ve městě. Gratulujeme všem zúčastněným a těšíme se na další výzvy a úspěchy,“ uvedl starosta města Pelhřimov Ladislav Med.

Pelhřimov - vítězná obec nad 10 tis. obyv. v dubnové Výzvě 10 000 kroků

Přečtěte si také

Nové cyklostezky v okolí Pelhřimova

17. 05. 2024 | Pelhřimov se věnuje budování cyklostezek a cyklotras dlouhodobě. Jedna z nových cyklostezek, kterou město otevřelo, je cyklostezka k Pavlovu. Tato asfaltová cyklostezka je vhodná i pro bruslaře a vede podél řeky Bělá. Je alternativní trasou k frekventované silnici na Rynárec a má... číst dále
Nové cyklostezky v okolí Pelhřimova

Stručné představení města Pelhřimov

Všechny novinky města Pelhřimov

Modul: Novinky