Fórum pro města - Tvorba a šíření inovací pro zlepšování kvality života ve městech

05. 09. 2024

Workshop World Café proběhl během odpolední části Fóra pro města, které dne 22. 5. 2024 pořádala česká kontaktní místa EUI, URBACT a Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) v prostorách Zenwork. V dopolední plenární části Fóra byly představeny aktuality z urbánní politiky MMR, Evropská městská iniciativa (EUI), program URBACT a inovativní přístupy ve veřejných zakázkách. Následně keynote speaker Simone D'Antonio představil dobrou praxi měst na základě uskutečněných projektů URBACT a EUI, které staví na meziměstské spolupráci a inovativních přístupech. Dopolední plenární část byla zakončena panelovou diskusí o inovacích ve městech.

Odpoledního workshopu World Café se zúčastnilo celkem 36 zástupců z 25 měst ze všech krajů ČR. Jednalo se o města všech velikostních kategorií, polovinu z nich tvořila krajská města.

World Café přineslo účastníkům možnost hlubšího networkingu a zároveň poskytlo MMR informace o tom, jaké jsou současné rozvojové výzvy a bariéry měst a po jakých inovacích mezi městy existuje poptávka (více popsáno v příloze). Workshop byl strukturovaný do tří kol. V každém kole se diskutovalo o jedné otázce související s tvorbou a šířením inovací pro zlepšování kvality života v českých městech. Na konci se workshop věnoval zpětné vazbě, která pomůže vytvářet další ročníky Fóra pro města.


Štítky: Smart Cities, Inovativní řešení a mobilita (Mezioborového plánování, tag21), Vzdělávací rozměr (Mezioborového plánování, tag24)

Zpráva z workshopu World Café

Fórum pro města – Zpráva z workshopu World Café.pdf (615 kB)
Aktuality