Registrace k dubnové výzvě 10.000 kroků otevřena

01. 03. 2022

Partnerství pro městskou mobilitu, z. s., stojí za dalším ročníkem výzvy 10.000 kroků, která má za cíl změnit životní režim a opět vrátit pravidelnou chůzi do života co nejvíce lidí. Zapojení se do výzvy je také výborným nástrojem pro města, jak zintenzivnit komunikaci s občany a poukázat na potřebu změn ve veřejném prostoru. Prostřednictvím výzvy mohou města mnohem lépe přiblížit občanům svoje vize, jakým směrem by se jejich město mohlo dále ubírat.     

Výzva 10.000 kroků pomůže přiblížit se malými krůčky – a to doslova – k lepší fyzičce, zdraví i spokojenosti a nabízí šanci opět zařadit chůzi nebo běh mezi své každodenní činnosti, v neposlední řadě také ulehčit životnímu prostředí a pomoci šetřit vzácné energetické zdroje. Poznat lépe své okolí, potkat nové přátele, zasoutěžit si…
Cílem výzvy není ujít každý den 10 000 kroků, ale naučit se chodit pravidelně. Spíše než nárazový velký výkon je důležitější právě pravidelná chůze, která snižuje riziko onemocnění srdce a cév, pomáhá zbavit se nadbytečných kil a činí nás šťastnějšími. Každý krok se počítá!

Registrace byla spuštěna 1. 3. na www.desettisickroku.cz, přidejte se k nám!

Co je možné v rámci výzvy

  • Zasoutěžit si a nasbírat co nejvíce bodů, ať už jako jednotlivec nebo v týmu. Každý kilometr je bodově ohodnocen, přičemž je zohledněn věk účastníka a jeho BMI (starší lidé a lidé s vyšším BMI jsou zvýhodněni).
  • Překonat sebe sama.
  • Vykonat osobní virtuální pouť v délce 900 km a poznat krásy naší země. 
  • Pomoci svému okolí prostřednictvím aplikace Pomáhej pohybem.
  • Zažít měsíc v pohybu sám se svými myšlenkami (nebo i s přáteli).

Pro lepší motivaci je pro všechny účastníky připraveno několik zpestření například: virtuální odznáčky, účastnický list a kalendář zážitků, na vítěze soutěže čekají hodnotné ceny. Všichni účastníci budou navíc moci po zaregistrování využít slevových kuponů od partnerů výzvy.

Více chodit a méně jezdit je šancí na velkou životní změnu a příležitost ovlivnit sebe, své přátele i místa, kde žijeme. 

Seznam zapojených měst najdete na www.desettisickroku.cz. Chcete být letos na jaře také u toho a nestihli jste se přihlásit jako místní koordinátoři? Napište nám na info@dobramesta.cz!

Registrace k dubnové výzvě 10.000 kroků otevřena
Modul: Novinky