Evropský atlas mobility vyjde také v Česku

03. 12. 2021

Evropský atlas mobility, který byl oficiálně představený v Bruselu v první polovině tohoto roku, bude vydaný také v českém jazyce. Publikace představuje klíčová fakta a čísla o dopravě a mobilitě v Evropě a přispívá k úsilí o udržitelnou a spravedlivou mobilitu v Evropské unii. Zatím je k dispozici krátký přehled a anglická verze ke stažení zde.

„Náš Evropský atlas mobility se snaží přispět k úsilí o udržitelnou a spravedlivou mobilitu v Evropě. Proto se zabývá mnoha aspekty souvisejícími s dopravou, přičemž se opírá o výzkum založený na faktech a zdůrazňuje konkrétní a hmatatelná řešení na příkladech z celého našeho světadílu,“ říká o publikaci paní Ellen Ueberschär, prezidentka Nadace Heinricha Bölla.

 

Česká verze bude obsahovat pohledy a příklady z českých měst, s ohledem na místní kontext. Jeho odborným garantem je spolek Partnerství pro městkou mobilitu. Ukázky dobrých řešení a přístupu k městské mobilitě ve střední Evropě budou prezentovat například Jihlava, Uničov, Krnov, Olomouc a další města.

 

Česká verze publikace bude vytištěna a bude k dispozici na řadě akcí, jako například:

  • mezinárodní konferenci v Jihlavě (17.–18. května 2022),
  • veletrhu URBIS SMART CITY FAIR v Brně (1.-3. června 2022),
  • na mezinárodním semináři v Bruselu (koncem roku 2022).

Autorem publikace je německá nadace Heinrich-Böll-Stiftung, na české verzi spolupracuje s organizací Partnerství pro městskou mobilitu, z.s..

 

 

 

Evropský atlas mobility vyjde také v Česku

Ke stažení

EUMobilityatlas2021_FINAL_WEB.pdf (7.4 MB)
Modul: Novinky