Třebíč ukazuje jiný pohled na dopravu

19. 09. 2019

Přehled netradičních pohledů na dopravu se dnes nabízí hlavním náměstí v Třebíči. Po celý den tu můžete  zkoušet elektrokola, elektrokoloběžky, cargo kola, auto na vodík a další. Bezpečnější a zdravější pohyb představuje Kraj Vysočina společně se Zdravým městem Třebíč v rámci Evropského týdne mobility. Letošním tématem je bezpečná chůze a cyklistika. 

Kampaň cílí také na aktuální problém „smombies“ tedy lidí, kteří jsou zahledění do svých mobilních telefonů a nevnímají, co se kolem nich děje. Protože řada dopravních nehod je způsobená těmito nepozornými lidmi, na 8 linkových autobusů v kraji nechal kraj umístit grafiku, která atraktivní formou pro mládež na toto téma upozorňuje. Program na Karlově náměstí v Třebíči se koná od 10 do 17 hodin. 

Kraj Vysočina se do kampaně Evropský týden mobility aktivně zapojil ve všech pěti okresních městech (Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou) prezentací prostředků udržitelné mobility, které představuje v rámci projektu Podpora čisté mobility v Kraji Vysočina.

Nabídku dalších akcí najdete v přiloženém letáku. 

Článek vznikl ve spolupráci NaKole z.s. a Partnerství pro městskou mobilitu z.s., za podpory a spolufinancování z prostředků Ministerstva životního prostředí České republiky. Text nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.

Třebíč ukazuje jiný pohled na dopravu
Modul: Novinky